Klima Belehar

TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke izkoriščajo energijo obnovljivih virov za ogrevanje, hlajenje in toplo vodo. Energija, akumulirana v zraku je zanesljiva in konstantna. Zaradi visoke učinkovitosti in preverjene tehnologije, varčnega delovanja, enostavnosti in sprejemljivih investicijskih stroškov ter ekoloških subvencij, so eden najbolj popularnih sistemov ogrevanja.
Vsak sistem ogrevanja je sestavljen iz generatorja toplote, opreme za distribucijo in prenos toplote v grelna telesa. Skupaj sestavljajo ogrevalni sistem, ki zagotavlja udobje v prostorih.

Vse tehnologije delujejo na istem principu: Ogrevajo medij za prenos toplote. Ena najboljših rešitev za ogrevanje doma je sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi. Sistem toplotne črpalke omogoča izmenjavo toplote iz zraka na vodo.

Zunanja enota sistema, nameščena nekje ob hiši, črpa toploto iz okolja, ji dvigne temperaturo in jo s pomočjo tehnologije s skrol kompresorjem, ki izkorišča fizikalne lastnosti freona, prek bakrene instalacije prenese v notranjo enoto sistema, ki segreva vodo, katera potuje po sistemu vodne instalacije do ogrevalnih enot v prostoru (ploskovna ogrevala – talno gretje, radiatorji…

Vaša odločitev bo z našim svetovanjem fleksibilnih rešitev, lažja.

Toplotne črpalke zagotavljajo do 70 % manjše stroške ogrevanja.

Oddajte povpraševanje

Katero klimo izbrati?

Klimatsko napravo izberemo glede na:  obliko prostorov,  možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih  in glede na to, kje se ljudje v prostorih največ zadržujejo. Talna

Preberi več »