Klima Belehar

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje je izmenjava notranjega zraka s svežim zunanjim zrakom. Dobro načrtovan sistem prezračevanja je energijsko učinkovit, predvsem pa bistveno izboljša kvaliteto bivanja v prostorih.
Prednosti

Kot zanesljiv partner prevzamemo izvedbo celotnih strojnih inštalacij. Za investitorja nudimo inženiring in vodenje projekta za prezračevanje, ogrevanje in hlajenje, vodovod, kanalizacijo, šprinkler sisteme,… Strokovni kader našega podjetja skrbi za stalen nadzor nad izvedbo ter vso potrebno dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja po zaključku del.

Naša izvedba celotne strojne instalacije ob rednem servisnem programu, zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

 

VAŠA NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Zatesnjeni prostori brez prezračevanja lahko resno škodujejo zdravju, zato je za zdrave bivalne razmere potrebno vsako uro zamenjati vsaj 50% zraka. Odpiranje oken (naravno prezračevanje) ni priročna in energetsko varčna rešitev, zato se v večino objektov, tako v novogradnje kot tudi v adaptirane hiše, vgrajujejo centralni prezračevalni sistemi. Njihova uporaba je enostavna, zrak v prostoru je vedno čist, občutek bivanja pa odličen.Sodobni normativi zahtevajo izmenjavo celotnega zraka v prostoru na dve uri. Vgrajujemo centralne prezračevalne sisteme z vračanjem toplote, ki delujejo tako, da toka hladnega svežega zraka in toplega odvodnega zraka potujeta skozi toplotni izmenjevalnik. Ob tem se svež zrak segreje brez dodatnega vnosa energije. Energijo dodajamo le v primeru ekstremnih pogojev; na primer pozimi kadar je zunanja temperatura nižja od -12oC. Rekuperator s pomočjo prenosnika toplote izkoristi do 95% toplote »odpadnega« zraka, zato ima tak prezračevalni sistem tudi najnižje energetske stroške.

Oddajte povpraševanje

Katero klimo izbrati?

Klimatsko napravo izberemo glede na:  obliko prostorov,  možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih  in glede na to, kje se ljudje v prostorih največ zadržujejo. Talna

Preberi več »