Klima Belehar

KLIMATIZACIJA

Zakaj klimatizirati prostore?

Termično udobje ima za človeka zelo velik pomen.
Odvisno je od

Dober spanec je zelo pomemben. Če spimo v pregretih prostorih, se zjutraj zbudimo utrujeni in nejevoljni. Največkrat se utrujenost zaradi slabega spanca vleče čez cel dan. Človeško telo se proti vročini bori z znojenjem, razmerje znojenja pa je odvisno od vlažnosti okolja. Če je atmosfera vlažna, se znojenje upočasni in zmanjša se naravni učinek hlajenja. Ravnovesje se lahko zopet vzpostavi, le ko okolica vsrka zadostne količine vlage in toplote.

 

Ne veste kako izbrati klimatsko napravo? Pokličite nas. Svetujemo celostno.

Tehnološki napredek je omogočil razvoj posebnih sredstev in klimatskih naprav, ki absorbirajo toploto in vlago, tako, da termično udobje več ni nedosegljiva želja. Klimatske naprave postajajo nepogrešljiv del vsakega prostora, ravno zaradi želje po napredku in doseganju vedno boljših življenskih pogojev in rezultatov.
Klimatske naprave so osnovni del opreme prostorov v krajih z dolgimi in vročimi poletnimi sezonami in milimi zimami. Nujna je njihova uporaba v prostorih, kjer se zbira veliko ljudi in v prostorih z opremo, ki lahko obratuje le pod idealnimi termičnimi pogoji (računalniški centri, laboratoriji, operacijske sobe). Marsikateri prostor se lahko greje in hladi le s klimatsko napravo, kar pomeni enostavno upravljanje in velik prihranek.

PROFESIONALNA KLIMATIZACIJA

Profesionalna klimatizacija, kot vsaka druga, prostoru odvzema zrak ga ohladi ali ogreje ter ga vrne nazaj v prostor. S tem zagotavlja pogoje za udobno bivanje ljudem in ostalim živim bitjem. Naloga klimatizacije prostora je, poleg ohlajanja in ogrevanja, tudi dezinfekcija in uravnavanje optimalne vlage.
Klimatska naprava deluje tako, da iz prostora odvzame del zraka, ga obdela in s pomočjo regulacije temperature vzpostavi idealno temperaturo in vlažnost. Hladen zrak v prostoru ogreva, topel zrak pa hladi in razvlažuje. Klimatska naprava je sistem s toplotno črpalko zrak – zrak. Profesionalna klimatizacija prostora je obvezna za stroke, kjer se ukvarjajo z občutljivimi snovmi, artikli ali ljudmi. Za različne objekte je potrebna različna klimatizacija.

VAŠA NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Z odločitvijo o nakupu hišne ali profesionalne klimatske naprave, se vaše raziskovanje v resnici šele začne. Katero klimo boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja in potreb. Prostori in njihov namen so različni, zato svetujemo, da si jih pred montažo ogledajo strokovnjaki. Vse rešitve ponujamo hitro in na enem mestu. Trudimo se, da ustvarimo zaupanja vreden in dolgoročen odnos.
Klimatska naprava lahko predstavlja ugodno cenovno rešitev za prehodna obdobja med kurilnimi sezonami oziroma celo za ogrevanje posameznih bivalnih prostorov pozimi, saj so stroški elektrike v primerjavi z drugimi energenti nižji. Poleg strokovne montaže, klimi zagotovimo dolgo življenjskjo dobo tudi z rednim vzdrževanjem. Nas odlikuje hitra odzivnost ter kvalitetna in zanesljiva izvedba.
Montaža klime mora biti izvedena strokovno in premišljeno, saj bo tako velko lažje in hitreje dosegla želeno temperaturno udobje. Z mislijo na optimalno porabo energije in zdravju prijazno okolje, vam pomagamo izbrati pravilno velikost klimatske naprave tako, da ustreza prostoru. Sodobne klimatske naprave imajo vgrajen ionizator, ki zagotavlja še bolj kakovosten zrak.

Oddajte povpraševanje

Katero klimo izbrati?

Klimatsko napravo izberemo glede na:  obliko prostorov,  možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih  in glede na to, kje se ljudje v prostorih največ zadržujejo. Talna

Preberi več »