Klima Belehar

HIŠNO PREZRAČEVANJE

Dobro počutje se začne z zdravo notranjo klimo, na katero neposredno vplivajo dnevna opravila. Prezračevanje z rekuperacijo je primerna izbira tako pri novogradnji kot obnovi obstoječega doma. Prilagojeno je na vaš individualen pristop in načinu življenja vaše družine. Prezračevalni sistem inteligentno zagotavlja energetsko učinkovito notranjo klimo. Ponovno uporabite toploto in začutite kako pomemben je svež zrak.

Dom brez prepiha in hrupa, brez umazanij in cvetnega prahu niso več sanje. Dobro načrtovan in izveden sistem prezračevanja je energetsko učinkovit, reši težave z vlago (nevarnost širjenja plesni) in poskrbi za svež zrak v vsakem trenutku dneva. Prezračevalni sistem uporablja toploto iz prostorov kjer odvajamo zrak (kuhinja, kopalnica, spalnica, ipd.), da ogreje svež vstopni zrak na udobno temperaturo. To zagotovi zdravo notranje okolje za bivanje. Srce sistema je enota za izmenjavo toplote, v kateri se srečata dva ločena tokokroga zraka. Ena stran je priključena na dovod zraka v prostor in na zajem zunanjega svežega zraka, druga pa na odvod uporabljenega zraka iz prostorov in izpuh zraka iz hiše. 

Za napredne rešitve prezračevanja stanovanj in hiš povprašajte naše strokovnjake. Sistemi so različni in omogočajo fleksibilne namestitve.

VAŠA NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Posledica prekomerne zatesnjenosti objekta (nova fasada, okna, vrata,…) je prekomerna zračna vlažnost. Pojavlja se ob kuhanju, dihanju, sušenju perila, oblačil itd. Mehansko prezračevanje poskrbi, za konstantno dovajanje svežega zunanjega zraka ter odvajanje notranjega, kar pripomore k zračnosti objekta in s tem znižanje vlage, ki se nabira v objektu

Pravilno zasnovan sistem hišnega prezračevanja omogoča svež zrak brez vonjav prav v vseh prostorih, saj s pravilno postavitvijo odvodnih elementov (elementi skozi katere se zrak odvaja iz prostora) v bolj obremenjene prostore (kuhinja, shramba, kopalnica, sanitarije) dosežemo hitro odvajanje slabega zraka predno se le ta razširi po ostalih prostorih. 

V kolikor je v objektu vgrajeno mehansko prezračevanje, odpiranje oken ni priporočljivo. Z odpiranjem oken povzročimo izgubo energije (tako hladu poleti, kot toplote pozimi). V objekt lahko vstopi mrčes in prah iz okolice katerega pri mehanskem prezračevanju zadržimo na zračnem filtru.

Oddajte povpraševanje

Katero klimo izbrati?

Klimatsko napravo izberemo glede na:  obliko prostorov,  možnosti namestitve, razporeditev opreme v prostorih  in glede na to, kje se ljudje v prostorih največ zadržujejo. Talna

Preberi več »