Z uveljavitvijo pravilnika, kateri se uporablja pri izgradnji novih stavb ali rekonstrukcij smo pristopili k evropskim smernicam za minimalne zahteve učinkovitosti proizvodov za ogrevanje prostorov. Bistvo pravilnika je, da naravno toploto okolja izkoristimo za ogrevanje, kot tudi hlajenje objektov.

Toplotne črpalke zrak/voda z svojo tehnologijo uspešno izrabljajo zunanji vir toplote in zagotavljajo udobnost bivanja vse tja do -25 ̊C zunanje temperature.  Pri toplotnih črpalkah je merilo učinkovitost COP, kar pomeni razmerje med pridobljeno toplotno energijo in vloženo pogonsko energijo.

Toplotne črpalke ECODAN Mitsubishi močno  presega osnovni mejni standard učinkovitosti COP, ki je po zahtevah novega pravilnika 3,1. S toplotno črpalko lahko nadomestimo glavni vir ogrevanja   za naše bivalne prostore, kot je samostojni sistem za talno ogrevanje, kombinacija z že obstoječim ogrevalnim sistemom. V primeru dodatno izolirane fasade tudi kot samostojna grelna enota za ogrevanje z radiatorji.

Vgradnja konvektorjev v bivalno okolje pa lahko zagotovi hlajenje  v poletnem času! Vsekakor je potrebno zagotoviti tudi sanitarno vodo. Pri toplotnih črpalkah ECODAN se ogrevanje sanitarne vode vključi s preklopom sistema iz ohlajevalnega ali ogrevalnega načina v sanitarni način.

Za oskrbo s toplo sanitarno vodo je potreben namenski vodni zalogovnik iz nerjavečega jekla. Kombinacija z dodatnim električnim grelnikom v zgornjem delu zalogovnika sanitarne vode in toplotnim izmenjevalnikom s toplotno črpalko v spodnjem delu, zagotavlja zelo nizko porabo energije in hitro ogrevanje vode. Lahko pa izberemo samostojno notranjo enoto, katera že vsebuje 200l vodni zalogovnik. Avtomatika enkrat tedensko samodejno segreje vodo na 70°C, s čimer je preprečimo razvoj škodljivih mikroorganizmov. Toplotna črpalka zrak-voda je sodobna, varčna in okolju prijazna ogrevalna in hladilna naprava.

S toplotno črpalko zrak-voda ubijemo dve muhi na en mah, prihranimo energijo in si zagotovimo bivalno udobje skozi vse leto. Pri modelih, pri katerih grelno število (COP) doseže najmanj 3,65 pa lahko uporabnik zaprosi za subvencijo Eko sklada v višini 1500.-€

Nalaganje...