Učinkovitost in popularnost sistemov s toplotno črpalko zrak-voda:
 
Razmerje med električno energijo, s katero se napaja toplotna črpalka in energijo iz okolja, je odvisno od številnih dejavnikov Za določitev tega razmerja pri toplotni črpalki zrak-voda je potrebno upoštevati temperaturo, pri kateri bo potekala toplotna izmenjava (temperatura ogrevalne vode,temperatura zunanjega okolja) in vrsto uporabljenega medija (freon, plin,idr.). To razmerje oziroma donos (COP) je praviloma večje od 3, in doseže, v nekaterih primerih celo vrednost 6 in več. Zato so toplotne črpalke zrak voda sistemi z visoko učinkovitostjo, ker na splošno zahtevajo le približno 25% pomožne energije (elektrika ali plin), da bi ustvarile 100% toplotne energije. Zaradi visoke učinkovitosti, enostavnosti namestitve ter sprejemljivih investicijskih stroškov ter varčnega delovanja po namestitvi, so sistemi s toplotno črpalko zrak – zrak tudi najbolj popularni. Njihova popularnost je danes zelo visoka tudi zaradi ekoloških subvencij, ki jih država Slovenija nudi lastnikom toplotnih črpalk prek institucije EKO SKLAD. 

Sistemi s toplotno črpalko zrak-voda imajo veliko prednosti pred tradicionalnimi sistemi. Ne le, da koristijo energijo iz obnovljivih virov, so učinkoviti in varčni, z njimi pa lahko zadovoljimo tako potrebo ogrevanja prostorov kot ohlajanja prostorov. 
 

 

PURES:


Po vsej Evropi stavbe predstavljajo približno 40% potreb po energiji. Uvajanje sistemov učinkovite rabe energije v nove stavbe (PURES - Pravilnik o učinkoviti rabe energije v stavbah) in osveščanje javnosti o možnostih varčevanja energije in povečanja energetske učinkovitosti naših domov tudi v Sloveniji postaja ključno orodje v boju proti globalnemu segrevanju in škodljivim emisijam, ki onesnažujejo okolje.

Ko že govorimo o varčevanju z energijo v naših domovih ne moremo mimo ene najboljših rešitev za ogrevanje doma: sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi. Sistem toplotne črpalke omogoča izmenjavo toplote iz zraka na vodo. To je sistem sestavljen iz zunanje črpalne enote v kateri je kompresor, ki absorbira toploto in notranje vodne enote, ki sta povezani med seboj prek inštalacije po kateri potuje freon.

Zunanja enota sistema, nameščena nekje ob hiši, črpa toploto iz okolja, ji dvigne temperaturo in jo s pomočjo tehnologije s skrol kompresorjem, ki izkorišča fizikalne lastnosti freona, prek bakrene inštalacije prenese v notranjo enoto sistema, ki segreva vodo, katera potuje po sistemu vodne inštalacije do ogrevalnih enot v prostoru (ploskovna ogrevala kot na primer talno gretje, radiatorji, idr.). 

 

 
OB NAKUPU NAŠHI TOPLOTNIH ČRPALK DAIKIN IN MITSUBISHI VAM OMOGOČIMO SUBVENCIJEO EKO SKLADA V VIŠINI NEPOVRATNE FINANČNE SPODBUDE PO JAVNEM RAZPISU DO 20% PRIZNANIH STROŠKOV NALOŽBE. RAZEN ZA MODELE TOPLOTNIH ČRPALK DAIKIN ALTHERMA HT, SUBVENCIJO ZAGOTOVI DOBAVITELJ.

  

 

Ponudba toplotnih črpalk:  

 
DAIKIN ALTHERMA HT 11kW
   
MITSUBISHI ZUBADAN 11,2kW
   
MITSUBISHI ZUBADAN 14kW
   
DAIKIN ALTHERMA HT 14kW
 
 
DAIKIN ALTHERMA 11,2kW
   
DAIKIN ALTHERMA HT 11kW (3f)
   
DAIKIN ALTHERMA 6kW
   
DAIKIN ALTHERMA HT 16kW (3f)
 
 
DAIKIN ALTHERMA 14kW (3f)
   
DAIKIN ALTHERMA 16kW
   
DAIKIN ALTHERMA HT 16kW
   
DAIKIN ALTHERMA 14kW
 
Nalaganje...